Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Miehet sairastuvat ensin sepelvaltimotautiin, naiset aivoverisuonisairauteen

Miehet sairastuvat ensin sepelvaltimotautiin, naiset aivoverisuonisairauteen

Suurin piirtein yhtä monet miehet ja naiset sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin elämänsä aikana, mutta esioireiden suhteen sukupuolten välillä on eroja.

Tuoreen hollantilaistutkimuksen mukaan miehet sairastuvat ensin todennäköisesti sepelvaltimotautiin. Naisten yleisin ensimmäinen sairaus on aivoverisuonisairaus tai sydämen vajaatoiminta. Naiset saavat ensimmäiset oireensa vanhempina kuin miehet.

Kaiken kaikkiaan noin kaksi kolmesta yli 55-vuotiaasta miehestä ja naisesta sairastuu sydän- ja verisuonitauteihin seuraavien 20 vuoden aikana. Riski sairastua sydän- ja verisuonitautiin loppuelämänsä aikana on 55-vuotiaana noin 67 prosenttia, tulokset osoittavat.

Hollantilaisten tulokset vahvistavat sydän- ja verisuonitautien yleistyvän iän myötä, mutta ne myös korostavat, miten tärkeää on ehkäistä sydänsairauksien riskitekijöitä hyvissä ajoin.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa. Tutkimukseen osallistui 8 400 yli 55-vuotiasta hollantilaisnaista ja -miestä, jotka eivät sairastaneet sydän- ja verisuonitauteja 20-vuotisen seurannan alkaessa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2014;349:g5992)
http://www.bmj.com/content/349/bmj.g5992

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje