Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Dieettien pitkäaikaisvaikutuksissa ei eroja

Dieettien pitkäaikaisvaikutuksissa ei eroja

Melkein kaikki dieetit laihduttavat lyhyellä aikavälillä, tutkimuksista tiedetään, mutta laihdutuskuurien pitkäaikaiset hyödyt ovat epäselvempiä. Tuoreen kanadalaistutkimuksen perusteella vaikuttaisi siltä, että parin vuoden kuluttua laihduttamisen aloittamisesta yleisimpien laihdutusdieettien välillä ei ole kummoisia eroja.

Kanadalaisten tulokset julkaistiin Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes -lehdessä, ja ne perustuvat aikaisempien tutkimusten aineistoihin ja niiden uudelleen analysointiin. Tutkimuksissa verrattiin Atkinsin dieettiä, Painonvartijoiden dieettiä sekä Zone ja South Beach -dieettejä, joissa kaikissa painoa pyritään pudottamaan hieman eri keinoin.

Tutkimusten tulokset vaihtelivat paljon riippuen siitä, mihin mitäkin dieettiä verrattiin, mutta 1–2 vuoden laihdutuskuurin aikana dieettien välillä ei ilmennyt juurikaan eroja.

Kaikki kyseisiä laihdutuskuureja noudattaneet onnistuivat karistamaan keskimäärin 1,5–6 kiloa vuoden aikana, mutta samaan pystyivät myös verrokit, jotka olivat noudattaneet vähärasvaista ruokavaliota tai saaneet vain ravitsemusneuvoja.

Kanadalaisten tutkimus perustuu osin puutteelliseen näyttöön, mutta sen havainnot ovat samanlaisia kuin aikaisempien tutkimusten. Olennaista olisikin löytää itselleen mieluisa dieetti ja noudattaa sitä mahdollisimman hyvin.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2014)
http://circ.ahajournals.org/content/current

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje