Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Myös omega-6-rasvat voivat ehkäistä sydänoireita

Myös omega-6-rasvat voivat ehkäistä sydänoireita

Omega-3-rasvahappojen sydänhyödyistä puhutaan paljon, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan samanlainen vaikutus näyttäisi olevan omega-6-rasvahappoihin lukeutuvalla linolihapolla.

Circulation-lehdessä julkaistu tutkimus perustuu aikaisempien tutkimusten aineistoihin ja niiden yhteisanalyysiin. Yhteensä analyysi koostui 13 tutkimuksen ja 310 000 potilaan tiedoista.

Kun tutkijat vertasivat ravinnostaan eniten linolihappoa saavia sitä vähiten saaviin, runsaasti linolihappoa saavan riski sairastua sydänoireisiin oli 15 prosenttia pienempi ja riski kuolla sydänsairauksiin 21 prosenttia pienempi.

Samanlainen suotuisa yhteys havaittiin tutkimuksissa, joissa linolihapolla korvattiin tyydyttyneitä kovia rasvoja.

Tutkimuksen tulokset vahvistavat näyttöä monityydyttymättömien rasvahappojen terveysvaikutuksista ja kannustavat korvaamaan ravinnon kovat rasvat pehmeillä kasvi- ja kalarasvoilla. Osallistujien ruokavalion lisäksi moni muukin seikka vaikuttaa sydäntautien syntyyn ja siksi tulokset olisi hyvä varmistaa laadukkaissa lisätutkimuksissa.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2014;130:1568–1578)
http://circ.ahajournals.org/content/130/18/1568.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje