Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hyvämuistiset iäkkäät usein myös fyysisesti hyvässä kunnossa

Hyvämuistiset iäkkäät usein myös fyysisesti hyvässä kunnossa

Fyysisesti aktiivisten vanhusten muisti pysyy terävänä pitkään, mutta yhteys näyttäisi kulkevan myös toiseen suuntaan. Hyvä muisti voi auttaa myös fyysisen kunnon ylläpitämisessä, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä, ja se perustuu 400 iäkkään ja kaikin puolin hyväkuntoisen naisen seurantaan. Naisille tehtiin muistia ja fyysistä kuntoa mittaavia testejä vuosina 1994–2006.

Muistitesteissä hyvin pärjänneet olivat seurannan päättyessä fyysisesti muita paremmassa kunnossa, ja sama yhteys toimi myös toisin päin. Yhteys myös voimistui tasaisesti mitä parempi osallistujan muisti tai fyysinen kunto olivat olleet seurannan alussa.

Yhdysvaltalaisten tulokset pitää varmistaa uusissa tutkimuksissa, mutta ne viittaavat muistin ja fyysisen toimintakyvyn olevan läheisesti yhteydessä. Tästä on saatu viitteitä myös aikaisemmissa tutkimuksissa.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2014;180:838–846)
http://aje.oxfordjournals.org/content/180/8/838.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje