Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tuberkuloosikuolemat vähentyneet puoleen 25 vuodessa

Tuberkuloosikuolemat vähentyneet puoleen 25 vuodessa

Maailmanlaajuinen kamppailu tuberkuloosia vastaan on onnistunut vähentämään tuberkuloosista johtuvia kuolemia. Tuoreen selvityksen perusteella nykyään tuberkuloosiin menehtyy lähes puolet vähemmän ihmisiä kuin vuonna 1990.

Tuoreiden tietojen perusteella vuonna 2013 tuberkuloosiin sairastui 9 miljoonaa ja kuoli 1,5 miljoonaa ihmistä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin vuonna 1990, jolloin kuolleita oli noin 2,7 miljoonaa. Tuberkuloosin vastaiset toimet ovat säästäneet arviolta 37 miljoonan ihmisen hengen vuoden 2000 jälkeen, tutkijat arvioivat.

Myös tuberkuloositartunnat ovat vähentyneet, mutta taudin esiintyminen on suurta etenkin Kaakkois-Aasiassa, Intiassa ja Kiinassa sekä Afrikassa.

Lääkkeille vastustuskykyisiä tuberkuloosikantoja todetaan aikaisempaa enemmän, mikä voi johtua diagnosoinnin parantumisesta, tutkijat kirjoittavat. Vastustuskykyiset kannat ovat suuri ongelma varsinkin Venäjällä, missä jopa viidennes uusista tartunnoista on vastustuskykyisiä useille tuberkuloosilääkkeille.

WHO:n raportista uutisoi British Medical Journal.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2014;349:g6434)
http://www.bmj.com/content/349/bmj.g6434

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje