Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Raskausdiabetes lisää lapsen lihavuusriskiä

Raskausdiabetes lisää lapsen lihavuusriskiä

Raskausdiabetesta potevien äitien tyttäristä tulee muita todennäköisemmin ylipainoisia, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Erityisesti tämä koskee lapsia, joiden äiti on myös ylipainoinen. Tulokset vahvistavat jo nyt vahvaa näyttöä raskausdiabeteksen haitoista lapsen kehitykselle.

Raskausdiabetekselle sikiöaikana altistuneet tytöt olivat ylipainoisia 6–8-vuotiaina yli kolme kertaa todennäköisemmin kuin tytöt, joiden äideillä ei ollut raskausdiabetesta. Jos äiti oli ollut ylipainoinen ennen raskautta, tyttären ylipainoisuusriski oli yli viisi kertaa suurempi kuin normaalipainoisten ja raskausdiabetekselta säästyneiden äitien lasten.

Yhteydet koskivat painoindeksillä mitattua ylipainoa sekä keskivartalolihavuutta ja kehon rasvapitoisuutta.

Raskausdiabetes suurentaa sikiön suurikokoisuuden ja synnytyskomplikaatioiden vaaraa, aiemmista tutkimuksista tiedetään. Se lisää myös lapsen riskiä sairastua diabetekseen.

Tutkimukseen osallistui 420 tyttöä ja heidän äitinsä. Tulokset julkaistiin Diabetes Care -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetes Care 2014)
http://care.diabetesjournals.org/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje