Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta vähentää masennusta, masennus liikuntaa

Liikunta vähentää masennusta, masennus liikuntaa

Liikunta voi tuoreen tutkimuksen mukaan vähentää alakuloa ja lievittää masennusoireita. Masennus puolestaan vähentää liikkumishaluja etenkin nuorilla aikuisilla.

Brittitutkijoiden tulokset perustuvat 11 000 aikuisen terveystietoihin, joita on kerätty osallistujien syntymästä saakka. Osallistujia seurattiin 50-vuotiaaksi.

Tutkijoilla oli käytössään tiedot osallistujien masennusoireista sekä koko aikuisiän kattavat tiedot liikuntaharrastuksista ja fyysisestä aktiivisuudesta. Kun nämä tiedot yhdistettiin, tutkijat havaitsivat liikuntaa harrastavien potevan masennusoireita muita osallistujia harvemmin ja yhteys havaittiin halki koko aikuisiän. Liikunnan lisääminen myös vähensi masennusoireita osallistujilta, jotka olivat fyysisesti passiivisia parikymppisinä.

Liikunnan ja masennuksen yhteys on havaittu aiemminkin, joten tulokset vahvistavat jo olemassa olevaa tutkimusnäyttöä liikunnan vaikutuksista mielialaan. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Jama Psychiatry -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Psychiatry 2014;DOI:10.1001/jamapsychiatry.2014.1240)
http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1916903

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje