Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Työttömyys ja tulojen pienentyminen lisäävät mielenterveysongelmia

Työttömyys ja tulojen pienentyminen lisäävät mielenterveysongelmia

Työttömäksi jäävät ovat selvästi muita suuremmassa vaarassa masentua ja sairastua muihin mielenterveyshäiriöihin, hollantilaistutkimus osoittaa. Onkin mahdollista, että nykyiset talousvaikeudet ja irtisanomiset ovat lisänneet mielenterveysongelmia Euroopassa.

Hollantilaisten tulokset perustuvat laajaan mielenterveystutkimukseen, johon osallistuneet olivat palkkatöissä eivätkä sairastaneet mielenterveyden häiriötä kolmevuotisen seurannan alkaessa.

Seurannan päättyessä 6 prosenttia osallistuneista oli joutunut työttömäksi, 11 prosentin tulot olivat pudonneet huomattavasti ja 12 prosenttia oli sairastunut johonkin mielenterveyden häiriöön.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot, he havaitsivat työttömäksi jääneiden miesten sairastuneen kolme kertaa todennäköisemmin kuin työelämässä yhä olevien. Myös perheen tulojen merkittävä pieneneminen ja taloudellinen ahdinko lisäsivät mielenterveysongelmien ja etenkin mielialahäiriöiden vaaraa sekä miehillä että naisilla.

Hiljattain julkaistussa ranskalaistutkimuksessa työttömyyden kasvu vuoden 2008 talouskriisin jälkeen liitettiin myös itsemurhien lisääntymiseen Euroopassa.

Tulokset julkaistiin Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Epidemiology and Community Health 2014;DOI:10.1136/jech-2014-204184)
http://jech.bmj.com/content/early/2014/09/09/jech-2014-204184.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje