Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kuitua syövät elävät pitempään

Kuitua syövät elävät pitempään

Kuitupitoisen ruoan syöminen on yhdistetty moniin terveyshyötyihin. Tuoreen katsaustutkimuksen mukaan kuitu voi myös auttaa pidentämään elinikää etenkin, jos syö runsaasti viljakuituja.

Eteläkorealaistutkijoiden tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä, ja niiden perusteella runsaasti kuituja ruoastaan saavat menehtyivät tutkimusten seuranta-aikana noin viidenneksen epätodennäköisemmin kuin kuituja vain vähän syövät. Yhteys koski vihanneksista saatavia kuituja, mutta varsinkin viljakuituja.

Ravinnon kuidut on monissa tutkimuksissa yhdistetty mm. pienempään riskiin sairastua sydäntauteihin, aivohalvaukseen, verenpainetautiin sekä diabetekseen. On kuitenkin epäselvää, miten suurelta osin yhteydet johtuvat juuri kuidusta ja kuinka paljon kuitupitoisten ruoka-aineiden muista terveellisistä vaikutuksista.

Tutkimuksessa yhdistettiin seitsemän aikaisemman tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat yhteensä yli 900 000 potilaan terveystiedoista. Seurantojen aikana menehtyi yhteensä 62 000 potilasta.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2014;180:565–573)
aje.oxfordjournals.org/content/180/6/565.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje