Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tuki- ja liikuntaelinten kivuista kärsivillä usein liikakiloja

Tuki- ja liikuntaelinten kivuista kärsivillä usein liikakiloja

Laaja-alaisista tuki- ja liikuntaelinten kivuista kärsivät ovat korealaistutkimuksen mukaan usein myös ylipainoisia. Liikakilot saattavatkin olla yksi kipuja pahentava tai niille altistava tekijä, tulokset osoittavat.

Korealaisten tulokset julkaistiin Arthritis & Rheumatology -lehdessä, ja niiden perusteella laaja-alaiset, joka puolella kehoa tuntuvat kivut olivat sitä todennäköisempiä mitä enemmän rasvakudosta osallistujan kehossa oli ja mitä enemmän rasvaa oli suhteessa lihaskudoksen määrään. Metabolista oireyhtymää potevat kipuilivat muita todennäköisemmin riippumatta heidän painostaan.

Tulokset viittaavat lihavuuden liittyvän laaja-alaisiin kipuihin, mutta ne eivät paljasta kumpi altistaa kummalle. Kivuista kärsivät todennäköisesti liikkuvat vähänlaisesti, mikä voi lihottaa, mutta liikakilot saattavat myös rasittaa kehoa ja aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinten kipuja.

Tutkimukseen osallistui 1 500 keskimäärin 60-vuotiasta korealaista, joiden kehon koostumus selvitettiin röntgenmittauksella.

Uutispalvelu Duodecim
(Arthritis & Rheumatology 2014;DOI:10.1002/art.38861)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/art.38861/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje