Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tulehdusmerkkiaineet saattavat kertoa lapsen masennusriskistä

Tulehdusmerkkiaineet saattavat kertoa lapsen masennusriskistä

Elimistön tulehdustilat ja niistä kertovat merkkiaineet liittyvät monien sairauksien vaaraan. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan ne saattavat liittyä myös lapsen riskiin sairastua masennukseen myöhemmin elämässään.

Tulosten perusteella yhdeksänvuotiaan lapsen riski sairastua masennukseen ennen 18. vuoden ikää on noin puolet suurempi, jos hänen veressään on suuria pitoisuuksia interleukiini 6- ja CRP-tulehdusmerkkiaineita. Kyseiset merkkiaineet liittyvät myös sydän- ja verisuonitautien ja diabeteksen riskiin.

Tutkijat löysivät myös yhteyden tulehdusmerkkiaineiden ja psykoosien väliltä, mutta tältä osin tulokset olivat epävarmoja ja saattoivat johtua myös sattumasta. Myös masennusta koskevat tulokset pitää varmistaa uusissa tutkimuksissa, sillä tulehdusmerkkiaineiden lisäksi yhteydet voivat johtua monista eri tekijöistä.

Tulokset julkaistiin Jama Psychiatry -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Psychiatry 2014;DOI:10.1001/jamapsychiatry.2014.1332)
http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1895671#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje