Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Toimintaelokuva saa ihmisen napostelemaan

Toimintaelokuva saa ihmisen napostelemaan

Television ääressä napostelevat saattavat olla suuremmassa lihomisvaarassa, jos he katsovat paljon toimintaelokuvia. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan intensiiviset ohjelmat saattavat saada ihmisen syömään enemmän.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat kokeeseen, jossa 94 opiskelijaa katsoi ryhmissä joko toimintaelokuvaa, rauhallista haastatteluohjelmaa tai toimintaelokuvaa ilman ääniä. Osallistujat saivat syödä karkkeja, keksejä, porkkanoita ja viinirypäleitä niin paljon kuin halusivat.

Koe osoitti toimintaelokuvaa katsovien napostelleen keskimäärin 200 grammaa, kun haastatteluohjelmaa seuranneet söivät vain 100 grammaa. Nopeita leikkauksia ja kovia ääniä sisältävä toimintaelokuva sai katsojat syömään keskimäärin 350 kilokaloria, mikä oli noin 100 kilokaloria enemmän kuin verrokit söivät.

Myös äänetöntä versiota katsoneet söivät enemmän kuin haastatteluohjelmaa katsoneet, mutta ero ei ollut yhtä suuri.

Tulostensa perusteella tutkijat uskovat ohjelmien intensiivisyyden, nopean rytmin ja leikkaustahdin sekä jyrkkien äänivaihteluiden kiihdyttävän katsojia ja vangitsevan heidän huomionsa niin tehokkaasti, että he tulevat huomaamattaan syöneeksi enemmän.

Tutkimus julkaistiin Jama Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2014;DOI:10.1001/jamainternmed.2014.4098)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1899554

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje