Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Terveellinen ruokavalio ei ehkäise keskenmenoja

Terveellinen ruokavalio ei ehkäise keskenmenoja

Terveellistä ja monipuolista ruokavaliota noudattavat naiset eivät todennäköisesti säästy keskenmenoilta muita naisia todennäköisemmin. Yhdysvaltalaistutkijoiden havainto viittaa siihen, ettei ruokavalion muuttaminen ennen raskautta todennäköisesti vähennä keskenmenoja.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat 11 000 naisen terveystietoihin, jotka kerättiin osana suurta terveystutkimusta vuosina 1992–2009. Naisten ruokavalioita arvioitiin neljän vuoden välein.

Seurannan aikana naiset olivat raskaana yhteensä 16 000 kertaa. Raskauksista 2 800 päätyi spontaaniin keskenmenoon ja 120 naisen lapsi syntyi kuolleena.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot raskauksista ja naisten ruokavalioista ennen raskautta, he eivät löytäneet lainkaan viitteitä niiden välisistä yhteyksistä. Näin ollen raskautta edeltävä ruokavalio ei todennäköisesti vaikuta raskauden keskeytymisen riskiin.

Vaikka raskautta edeltävä ruokavalio ei vaikuttaisi raskauden kulkuun, ruokavalioon pitäisi kiinnittää huomiota raskauden aikana. Monipuolinen, terveellinen ja riittävä ravinto on tarpeen sikiön kehitykselle.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2014;DOI:10.3945/ajcn.114.083634)
DOI:10.3945/ajcn.114.083634http://ajcn.nutrition.org/content/early/2014/08/13/ajcn.114.083634.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje