Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Imettäminen turvallista epilepsialääkityksen aikana

Imettäminen turvallista epilepsialääkityksen aikana

Epilepsialääkityksellä olevat äidit voivat huoletta imettää vauvojaan, tuore tutkimus osoittaa. Tulos on tervetullut, sillä äidin lääkityksen on äidinmaidon välityksellä pelätty vaikuttavan lapsen älylliseen kehitykseen.

Tutkimuksen perusteella epilepsialääkityksen aikana imetettyjen lasten älykkyysosamäärä sekä muisti ja kielelliset kyvyt ovat yhtä hyvällä tasolla kuin muidenkin lasten. Äidin lääkityksen sijaan merkitystä on kuitenkin itse imettämisellä, sillä rintaruokitut lapset ovat hieman muita älykkäämpiä kuusivuotiaina, tulokset osoittavat.

Tutkijat päätyivät samansuuntaisiin tuloksiin jo aiemmassa tutkimuksessaan, jossa samoja lapsia tutkittiin kolmevuotiaina.

Tutkimukseen osallistui 180 lasta, joiden äidit olivat olleet epilepsialääkityksellä vuosina 1999–2004. Äideistä 43 prosenttia imetti lapsiaan lääkityksen aikana. Tulokset julkaistiin Jama Pediatrics -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Pediatrics 2014;168:729–736)
http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1881246

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje