Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihavuus lisää nivelrikon vaaraa

Lihavuus lisää nivelrikon vaaraa

Lihavuus ja liikakilot voivat yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan altistaa nivelrikolle. Riski havaitaan etenkin naisilla, jotka sairastuvat nivelrikkoon alle 55-vuotiaina.

Yhdysvaltalaisten tulokset perustuvat yli 200 000 naisen terveystietoihin, ja niiden perusteella lihavien naisten riski sairastua nivelrikkoon alle 55-vuotiaana on 45–65 prosenttia suurempi kuin normaalipainoisten. Riski on sitä suurempi mitä enemmän liikakiloja on kertynyt, tulokset osoittavat.

Havainto varhaisen sairastumisen ja lihavuuden yhteydestä on mielenkiintoinen, sillä nivelrikko on tavallisesti yli 65-vuotiaiden vaiva. Näyttääkin siltä, että liikakilot kuormittavat niveliä niin paljon, että nivelrikko kehittyy aikaisemmin. Ylipainon vähentäminen myös todennäköisesti lievittää nivelrikon oireita.

Tutkimus julkaistiin Annals of the Rheumatic Diseases -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of the Rheumatic Diseases 2014;doi:10.1136/annrheumdis-2014-205459)
http://ard.bmj.com/content/early/2014/08/01/annrheumdis-2014-205459.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje