Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihavuus altistaa pysyvälle eteisvärinälle

Lihavuus altistaa pysyvälle eteisvärinälle

Eteisvärinä-rytmihäiriöstä kehittyy pysyvä vaiva etenkin lihaville ja ylipainoisille potilaille, tuore kanadalaistutkimus osoittaa. Jos havainto varmistuu lisätutkimuksissa, laihduttaminen ja liikakilojen välttäminen voisi estää monien potilaiden eteisvärinän kehittymisen pysyväksi.

Kanadalaisten tulokset perustuvat 35 000 naisen 16-vuotiseen seurantaan, jonka aikana 700 naista sairastui kohtauksittaiseen ja 350 pysyvään eteisvärinään. Naiset olivat terveitä seurannan alkaessa.

Tulosten perusteella eteisvärinän pysyvä muoto oli yleisin naisilla, jotka olivat iäkkäitä ja ylipainoisia, joko pelkän painon tai painoindeksin perusteella. Myös suuri HbA1c-pitoisuus, joka kertoo huonosta glukoositasapainosta, ennakoi pysyvän eteisvärinämuodon varhaista kehittymistä.

Eteisvärinä on yleisin rytmihäiriö. Se aiheuttaa sydämen tykytystä, hengenahdistusta, väsymystä ja altistaa aivohalvauksille. Eteisvärinää potee joka kymmenes yli 65-vuotias.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Heart Association 2014;3:e000916)
http://jaha.ahajournals.org/content/3/3/e000916.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje