Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Nopeasti sykkivä sydän saattaa altistaa oireille

Nopeasti sykkivä sydän saattaa altistaa oireille

Korkea sydämen leposyke voi yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan ennakoida suurempaa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja mahdollisesti myös riskiä menehtyä niihin.

Sydämen syketaajuus on aiemminkin yhdistetty sydänoireisiin, mutta tätä ennen yhteys on havaittu lähinnä sydäntauteja jo sairastavilla. Nyt julkaistussa tutkimuksessa yhteys todettiin terveillä. Tutkimuksessa käytettiin kuuluisan Framingham-sydäntutkimuksen aineistoja.

Tulokset osoittivat sydän- ja verisuonitaudin ja etenkin sydämen vajaatoiminnan kehittyvän sitä todennäköisemmin mitä korkeampi sydämen syketaajuus on. Osallistujat, joiden sydän sykki nopeasti, myös menehtyivät muita todennäköisemmin tutkimuksen seurannan aikana.

Korkea leposyke on yhdistetty suurempaan kuolleisuuteen riippumatta henkilön fyysisestä kunnosta, joten liikunnan vähyys ei selitä tuloksia. Aiemmissa tutkimuksissa riskit on havaittu etenkin, kun leposyke on yli 90 lyöntiä minuutissa.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Heart Association 2014;3:e000668)
http://jaha.ahajournals.org/content/3/3/e000668.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje