Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Masennuslääkkeet todennäköisesti turvallisia raskauden aikana

Masennuslääkkeet todennäköisesti turvallisia raskauden aikana

Masennuslääkkeiden on raskauden aikana pelätty lisäävän synnynnäisiä sydämen epämuodostumia, mutta tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan pelko on todennäköisesti turha.

Tutkimus julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä, ja sen perusteella ainakaan serotoniinin takaisinoton estäjien, kuten paroksetiinin tai sertraliinin, käyttöön ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana ei liity sydämen epämuodostumien vaaraa.

Yhdysvaltalaisten tutkimuksessa huomioitiin monia sekoittavia tekijöitä, joita aiemmissa tutkimuksissa ei ole huomioitu, mutta tulokset eivät silti ole aukottomia. Jos masennuslääkkeet vastoin nyt julkaistuja tuloksia kuitenkin suurentavat epämuodostumien riskiä, riskit ovat joka tapauksessa hyvin pieniä, tulokset osoittavat.

Tutkimuksessa käytettiin 950 000 naisen ja lapsen tietoja. Naisten seuranta alkoi ennen raskautta ja jatkui vielä kuukauden lapsen syntymästä. Naisista 7 prosenttia käytti masennuslääkkeitä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(NEJM 2014;370:2397–2407)
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1312828?query=featured_home#t=abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje