Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Talouskriisi ja työttömyys yhteydessä itsemurhien lisääntymiseen

Talouskriisi ja työttömyys yhteydessä itsemurhien lisääntymiseen

Ranskalaistutkijoiden mukaan työttömyyden yleistyminen vuoden 2008 talouskriisin jälkeen on mahdollisesti johtanut itsemurhien lisääntymiseen. Yhteys on kuitenkin epävarma eikä kovin voimakas.

Journal of Epidemiology & Community Health -lehdessä julkaistut tulokset rajoittuvat Eurooppaan, ja ne vihjaavat itsemurhien lisääntyvän 0,3 prosenttia työttömyysasteen noustessa 10 prosenttia. Yhteys havaittiin etenkin Hollannissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa, missä itsemurhat yleistyivät 1–2 prosenttia työttömyysasteen noustessa 10 prosenttia.

Tulokset kuulostavat uskottavilta, mutta työttömyyden lisäksi itsemurhien määrään on voinut vaikuttaa moni tekijä, joiden huomioiminen tässä tutkimuksessa ei ollut mahdollista. Tuloksia onkin hyvä tulkita varoen.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Epidemiology & Community Health 2014;DOI:10.1136/jech-2013-203624)
http://jech.bmj.com/content/early/2014/06/18/jech-2013-203624.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje