Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kolmasosa ihmiskunnasta on ylipainoisia

Kolmasosa ihmiskunnasta on ylipainoisia

Ihmiskunta on tänä päivänä lihavampi kuin koskaan aikaisemmin sen historiassa. Tuoreen tutkimuksen mukaan ylipainoisia tai lihavia on jo noin kolmannes ihmiskunnasta eli yli kaksi miljardia ihmistä.

Tiedot perustuvat 188 maan terveystietoihin vuosilta 1980 - 2013, ja ne osoittavat lihavuuden yleistyneen hurjasti. Vuonna 1980 maapallolla eli alle 900 miljoonaa ylipainoista tai lihavaa ihmistä, mutta vuonna 2013 heitä oli jo 2,1 miljardia.

Kehittyneissä ja varakkaissa maissa lihavuus on yleisempää miehillä ja köyhemmissä maissa naisilla. Ylipainoisuus on kuitenkin samanlainen terveysongelma riippumatta iästä, sukupuolesta ja tulotasosta, tutkijat kirjoittavat. He myös muistuttavat, ettei vielä yksikään maa ole onnistunut taittamaan lihavuusepidemian kasvua.

Yli puolet maailman ylipainoisista asuu kymmenessä maassa. Eniten heitä on Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Intiassa sekä Venäjällä, Brasiliassa, Meksikossa, Egyptissä, Saksassa, Pakistanissa ja Indonesiassa.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Lancet-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet 2014)
http://www.thelancet.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje