Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunta vähentää lihavuuden haittoja vaikka paino ei putoaisi

Liikunta vähentää lihavuuden haittoja vaikka paino ei putoaisi

Lihavuuteen liittyviä terveysriskejä voi mahdollisesti pienentää harrastamalla liikuntaa, vaikka liikkuminen ei edes laihduttaisi. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vähäinenkin liikunnan lisääminen voisi auttaa ylipainoisia välttymään diabetekselta ja sydäntaudeilta.

Tutkijoiden tulokset perustuvat 870 ylipainoisen ja lihavan naisen seitsenvuotiseen seurantaan.

Tutkimuksen alkaessa osallistujilla oli korkeintaan yksi metabolisen oireyhtymän osatekijä, mutta seurannan aikana ne yleistyivät monilla. Seurannan päättyessä jo 40 prosentilla osallistujista oli vähintään kaksi metabolisen oireyhtymän osatekijää kuten korkea verenpaine tai kolesteroliongelmia.

Kun tutkijat selvittivät, mitkä seikat ehkäisivät metabolisen oireyhtymän kehittymistä, ainoana tekijänä esiin nousi liikunta. Liikuntaa harrastavien riskitekijät kasaantuivat noin 15 prosenttia epätodennäköisemmin kuin muiden, tulokset osoittivat.

Toinen lähiaikoina julkaistu tutkimus osoitti laihduttamisen pienentävän ylipainoisten ja lihavien terveysriskejä riippumatta siitä kertyvätkö kilot myöhemmin takaisin.

Tulokset julkaistiin Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism 2014;DOI:10.1210/jc.2013-3259)
http://press.endocrine.org/doi/abs/10.1210/jc.2013-3259

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje