Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Resveratrolista ei ole sydäntautien tai syövän estäjäksi

Resveratrolista ei ole sydäntautien tai syövän estäjäksi

Punaviinin ja mm. suklaan, rypäleiden ja karpaloiden terveellisyyden on ajateltu johtuvan osittain resveratroli-polyfenolista, mutta tuoreen tutkimuksen perusteella vastausta pitää etsiä jostain muualta.

Tutkijoiden mukaan resveratrolin saannilla ei ole lainkaan vaikutusta siihen, miten todennäköisesti ihminen sairastuu sydän- ja verisuonitauteihin tai syöpään. Resveratroli ei myöskään auta elämään pitempää elämää.

Havainnot perustuvat vajaan 800 yli 65-vuotiaan italialaisen yhdeksänvuotiseen seurantaan. Seurannan aikana heistä menehtyi melkein kolmannes. Resveratrolin saanti mitattiin virtsanäytteistä.

Tutkimukseen osallistuneiden resveratrolin saanti oli kohtuullisella tasolla. Se, että tästä huolimatta tutkijat eivät löytäneet yhteyttä sydänsairauksiin, syöpään tai kuolleisuuteen, puhuu vahvasti resveratrolin terveyshyötyjä vastaan.

Tulokset julkaistiin Jama Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2014;DOI:10.1001/jamainternmed.2014.1582)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1868537#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje