Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Pähkinöiden syöjillä vähemmän sydänsairauksia ja verenpainetautia

Pähkinöiden syöjillä vähemmän sydänsairauksia ja verenpainetautia

Tuoreen tutkimuksen mukaan päivittäin pähkinöitä syövät sairastuvat muita harvemmin sepelvaltimotautiin ja verenpainetautiin. Diabetekselta tai aivohalvauksilta he eivät silti säästy, tulokset osoittavat.

Kiinalaistutkijoiden havainnot perustuvat 23 tutkimuksen ja yli 700 000 potilaan aineistoihin, ja niiden perusteella päivittäin pähkinöitä syövät sairastuvat sepelvaltimotautiin viidenneksen epätodennäköisemmin ja verenpainetautiin noin kolmanneksen epätodennäköisemmin kuin pähkinöitä vierastavat.

Aivohalvauksiin ja aikuistyypin diabetekseen sairastuivat yhtä lailla kaikki osallistujat riippumatta siitä, minkä verran pähkinöitä he söivät. Tämä on osin ristiriidassa aiempien tutkimusten kanssa, joissa osassa pähkinät ovat pienentäneet diabetesriskiä. Havainnot kannattaakin varmistaa vielä lisätutkimuksissa.

Aiemmissa tutkimuksissa pähkinöiden säännölliseen syömiseen on yhdistetty monia terveyshyötyjä etenkin, jos ruokavalio on muutenkin terveellinen.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2014;DOI:10.3945/ajcn.113.079152)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2014/05/07/ajcn.113.079152.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje