Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hotkijat syövät enemmän

Hotkijat syövät enemmän

Laihdutuskuurilla olevien kannattaisi kiinnittää syömistensä lisäksi huomio syömisnopeuteen. Syömällä nopeasti ihminen tulee helposti syöneeksi enemmän kuin tarvitsisi, tuore tutkimus osoittaa. Havainto on mielenkiintoinen, sillä se viittaa syömisnopeuden vaikuttavan siihen miten paljon energiaa ihminen ateriallaan tankkaa.

Tutkijoiden havainnot perustuvat 22 tutkimuksen yhteisanalyysiin. Tutkimuksissa koehenkilöitä oli pyydetty syömään nopeasti tai hitaasti ja heidän energiansaantinsa mitattiin.

Analyysissa ilmeni, että hitaasti syödessään osallistujat saivat vähemmän energiaa kuin hotkiessaan, mutta syömisnopeus ei vaikuttanut siihen miten kylläisiksi koehenkilöt itsensä tunsivat aterian päätteeksi tai runsaat kolme tuntia myöhemmin.

Tulokset viittaavat syömisnopeuden olevan mahdollisesti yksi keino kontrolloida energian saantia. Hitaasti syödessä elimistö ehtii paremmin viestiä olevansa kylläinen, jolloin ihminen lopettaa syömisen. Nopeasti syövät ehtivät hotkia enemmän ennen kuin tulevat kylläisiksi.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2014;doi: 10.3945/ ajcn.113.081745)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2014/05/21/ajcn.113.081745.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje