Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Hedelmät ja kasvikset vähentävät aivohalvauksia joka maassa

Hedelmät ja kasvikset vähentävät aivohalvauksia joka maassa

Riski sairastua aivohalvaukseen pienenisi huomattavasti ympäri maapalloa, jos ihmiset söisivät nykyistä enemmän hedelmiä ja kasviksia, tuore tutkimus osoittaa.

Tulosten perusteella aivohalvausriski pienenee noin 30 prosenttia jokaista 200 gramman päivittäistä hedelmäannosta kohden ja 11 prosenttia samasta määrästä kasviksia. Jos suurin osa ihmiskunnasta voisi syödä noin 600 grammaa kasviksia tai hedelmiä päivittäin, jopa viidennes aivoinfarkteista jäisi kehittymättä, tutkijat arvioivat.

Erityisen suuri vaikutus havaittaisiin köyhissä ja keskituloisissa maissa ja etenkin Kiinassa, missä aivohalvaukseen kuolee vuosittain lähes 2 miljoonaa ihmistä.

Tutkimuksessa yhdistettiin 19 vuoden aikana tehtyjen 20 tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat lähes 800 000 miehen ja naisen terveystiedoista. Heistä 18 000 oli sairastunut aivohalvaukseen.

Tulokset julkaistiin Stroke-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Stroke 2014;doi:10.1161/STROKEAHA.114.004836)
http://stroke.ahajournals.org/content/early/2014/05/08/STROKEAHA.114.004836.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje