Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Imettäminen voi ehkäistä astmaa

Imettäminen voi ehkäistä astmaa

Rintaruokinta saattaa brittitutkimuksen mukaan pienentää lapsen riskiä sairastua astmaan.

Imettäminen on aiemminkin yhdistetty astmariskin pienentymiseen, mutta tutkimustulokset ovat olleet osin ristiriitaisia. Nyt julkaistut tulokset perustuvat näiden aikaisempien tutkimusten yhteisanalyysiin.

Analyysiin kelpuutettiin 117 tutkimusta vuosilta 1983–2012, ja niiden perusteella rintaruokinnalla olevat lapset sairastuvat astmaan noin viidenneksen harvemmin kuin lapset, joita ei imetetä. Yhteys on voimakkaimmillaan lasten ollessa 0–2-vuotiaita, mutta yhteys heikkenee vähitellen vuosien varrella.

Tulosten perusteella vaikuttaa siltä, että imettäminen voi ehkäistä lasten astmaa, mutta astman kehittymiseen vaikuttavat hyvin monet muutkin seikat, jotka saattavat selittää myös imettämiseen liitettyä vaikutusta. Imettäminen on joka tapauksessa suositeltavaa sen monien muiden terveyshyötyjen vuoksi.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2014;179:1153–1167)
http://aje.oxfordjournals.org/content/179/10/1153.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje