Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Parikymppisenä lihavat todennäköisesti jatkavat lihomista

Parikymppisenä lihavat todennäköisesti jatkavat lihomista

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan 25-vuotiaana lihavista miehistä ja naisista hyvin monet jatkavat lihomista läpi aikuisiän.

Havainnot julkaistiin Journal of Preventive Medicine -lehdessä, ja niiden perusteella 25-vuotiaana lihavista miehistä todennäköisesti joka neljäs on sairaalloisen lihava yli 35-vuotiaana, kun normaalipainoisista niin käy vain yhdelle sadasta.

Naisilla yhteys on vielä voimakkaampi, sillä parikymppisenä lihavilla naisilla on jopa 50 prosentin riski olla sairaalloisen lihava yli 35-vuotiaana. Normaalipainoisten naisten riski oli vain alle 5 prosenttia.

Vaikka lihavuus monilla jatkui vuosikymmeniä, pelkkä lihavuuden kesto ei välttämättä ennustanut lihavuuteen liittyviä sydän- ja diabetesriskejä. Tulosten perusteella lihavuuden kestoa tärkeämpää olikin liikakilojen määrä kulloisenakin hetkenä. Näin ollen lihavuuteen liittyviä sydänriskejä voi todennäköisesti pienentää karistamalla liikakiloja riippumatta siitä miten pitkään lihavuus on jatkunut.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Preventive Medicine 2014)
http://dx.doi.org/10.1016/j.amepre.2014.01.016

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje