Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Uudet hyytymislääkkeet todennäköisesti turvallisia vanhuksille

Uudet hyytymislääkkeet todennäköisesti turvallisia vanhuksille

Viime vuosina markkinoille tulleet uudet veren hyytymistä estävät lääkkeet ovat yhdysvaltalaistutkijoiden katsaustutkimuksen mukaan turvallisia iäkkäiden potilaiden hoidossa.

Tutkimus julkaistiin Journal of the American Geriatrics Society -lehdessä, ja siinä analysoitiin aikaisempia tutkimuksia, joihin oli osallistunut eri sairauksia potevia yli 75-vuotiaita. Analyysiin valittiin kymmenen laatukriteerit täyttävää satunnaistettua ja lumekontrolloitua tutkimusta, joihin oli osallistunut yhteensä 25 000 potilasta.

Analyysin perusteella uusiin lääkkeisiin ei liittynyt sen suurempaa verenvuotojen vaaraa kuin muihinkaan hoitoihin ja lääkityksiin.

Eteisvärinäpotilailla uudet hyytymisenestolääkkeet olivat myös tavanomaisia hoitoja parempia ehkäisemään aivohalvauksia ja muilla potilailla myös laskimoveritulppia ja niistä johtuvia kuolemia.

Tulokset viittaavat uusien veren hyytymistä estävien lääkkeiden olevan turvallisia monien yli 75-vuotiaiden potilaiden hoidossa. Lääkkeisiin liittyy kuitenkin haittavaikutuksia, joiden vuoksi niiden turvallisuutta olisi hyvä tutkia vielä enemmän.

Tutkimuksissa tarkasteltiin apiksabaania, dabigatraania ja rivaroksabaania.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of the American Geriatrics Society 2014;DOI: 10.1111/jgs.12799)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jgs.12799/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje