Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kohtuukäyttäjä saattaa elää täysraitista hieman pitempään

Kohtuukäyttäjä saattaa elää täysraitista hieman pitempään

Alkoholia säännöllisesti ja kohtuudella käyttävät saattavat australialaistutkimuksen mukaan elää hivenen pitempään kuin täysraittiit.

Australialaisten tulokset perustuvat aiempien tutkimusten uudelleenanalysointiin, ja niiden perusteella alkoholinkäytön mahdolliset terveyshyödyt rajoittuvat alle kolme alkoholiannosta päivässä juoviin. Ero täysraittiisiin ei kuitenkaan ole suuren suuri.

Yli kolme alkoholiannosta päivässä todennäköisesti lyhentää elinikää, mutta tulokset eivät olleet yksiselitteisiä.

Alkoholinkäytön pitkäaikaisia hyötyjä ja haittoja on vaikea selvittää, koska niin monet seikat vaikuttavat ihmisen elinikään. Alkoholia kohtuudella käyttävät saattavat esimerkiksi olla myös muilta elintavoiltaan maltillisia. Täysraittiiden joukossa puolestaan on myös entisiä alkoholisteja, joilla voi jo olla monia alkoholisairauksia.

Tutkimuksessa yhdistettiin yhdeksän vuosina 1991–2010 julkaistun tutkimuksen aineistot, jotka koostuivat yhteensä 63 000 potilaan tiedoista. Eripituisten seuranta-aikojen kuluessa hieman yli 10 000 osallistujaa kuoli.

Tulokset julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2014;179:1049–1059)
http://aje.oxfordjournals.org/content/179/9/1049.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje