Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Haimasyövän aiheuttamat kuolemat lisääntyneet Euroopassa

Haimasyövän aiheuttamat kuolemat lisääntyneet Euroopassa

Eurooppalaismiehet ja -naiset kuolevat haimasyöpään entistä useammin, vaikka melkein kaikkien muiden syöpien aiheuttamat kuolemat ovat vähentyneet viime vuosikymmenten aikana. Toinen poikkeus on naisten keuhkosyövät, joista johtuvat kuolemat ovat myös lisääntyneet.

Annals of Oncology -lehden julkaisema tutkimus ennustaa noin 1,3 miljoonan eurooppalaisen kuolevan syöpään vuonna 2014. Miesten osalta tämä tarkoittaa noin 7 prosentin ja naisilla 5 prosentin laskua vuodesta 2009.

Haimasyöpä ja sen aiheuttamat kuolemat ovat lisääntyneet hitaasti ja tasaisesti 2000-luvun alkuvuosista, ja tänä vuonna arviolta 41 000 miestä ja yhtä monta naista todennäköisesti kuolee siihen.

Naisten keuhkosyöpäkuolleisuuden ennakoidaan kasvavan 8 prosenttia, mikä johtuu naisten tupakoinnin yleistymisestä 1960- ja 1970-luvuilla ja todennäköisesti kasvu myös jatkuu. Miesten vähentyneen tupakoinnin ansiosta miesten ja naisten välinen syöpäkuolleisuusero myös pienenee lähivuosina, tutkijat kirjoittavat.

Tutkimuksessa käytettiin sairastavuus- ja kuolleisuustietoja 27 EU-maasta.

Uutispalvelu Duodecim
(Annals of Oncology 2014;DOI:10.1093/annonc/mdu138)
http://annonc.oxfordjournals.org/content/early/2014/04/22/annonc.mdu138.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje