Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lihalla ja eläinrasvalla karppaavat ehkä alttiita raskausdiabetekselle

Lihalla ja eläinrasvalla karppaavat ehkä alttiita raskausdiabetekselle

Liha- ja eläinrasvapainotteista vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat saattavat tuoreen tutkimuksen mukaan sairastua raskausdiabetekseen muita todennäköisemmin. Kasviproteiinia ja kasvirasvoja suosivilla ei havaita samanlaista yhteyttä.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja niiden perusteella paljon lihaa ja eläinrasvoja syövät ja hiilihydraatteja välttelevät sairastuvat raskausdiabetekseen noin kolmanneksen todennäköisemmin kuin samanikäiset naiset, joiden ruokavalio ei ole vähähiilihydraattinen.

Runsas punaisen lihan ja etenkin makkaran ja muiden prosessoitujen lihatuotteiden syöminen on useissa tutkimuksissa yhdistetty diabetesriskiin. Onkin todennäköistä, että ruokavalion vähähiilihydraattisuuden sijaan juuri liha ja lihatuotteet selittävät nyt havaitun yhteyden. Tutkimuksen luonteesta johtuen tämä ei kuitenkaan ole täysin varmaa.

Tutkimukseen osallistui 21 000 suureen terveystutkimukseen osallistunutta naista, joiden ruokavaliosta oli tarkat tiedot raskautta ja synnytystä edeltävältä ajalta.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Clinical Nutrition 2014;doi:10.3945/ajcn.113.082966)
http://ajcn.nutrition.org/content/early/2014/04/09/ajcn.113.082966.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje