Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vähäinen alkoholinkäyttö yhteydessä pienempään nivelreumariskiin

Vähäinen alkoholinkäyttö yhteydessä pienempään nivelreumariskiin

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan maltillisesti alkoholia käyttävät naiset saattavat säästyä nivelreumalta muita todennäköisemmin. Yhteys havaitaan naisilla, jotka juovat korkeintaan lasillisen päivässä.

Tulosten perusteella keskimäärin 0,5–1 alkoholiannosta päivittäin juovat naiset säästyvät serologisissa kokeissa todettavalta nivelreumalta noin kolmanneksen todennäköisemmin kuin naiset, jotka eivät käytä lainkaan alkoholia. Sama havaitaan naisilla, jotka juovat 2–4 olutta viikoittain.

Havainnot viittaavat alkoholin käytön nivelreumalta suojaaviin vaikutuksiin, mutta yhtä hyvin on mahdollista, että alkoholia kohtuullisesti käyttävät eroavat täysraittiista naisista jollain olennaisella tavalla, joka selittää myös alhaisemman nivelreumariskin.

Tutkimuksessa käytettiin kahden suuren terveystutkimuksen aineistoja, jotka yhdessä koostuivat 230 000 naissairaanhoitajan seurantatiedoista vuosilta 1980–2008. Naiset vastasivat alkoholinkulutusta koskeviin kyselyihin neljän vuoden välein.

Tutkimus julkaistiin Arthritis & Rheumatology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Arthritis & Rheumatology 2014;DOI:10.1002/art.38634)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/art.38634/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje