Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ammattimuusikoilla nelinkertaisesti kuulovammoja

Ammattimuusikoilla nelinkertaisesti kuulovammoja

Saksalaistutkimuksen mukaan ammattimuusikoilla saattaa olla jopa nelinkertaisesti suurempi riski saada kuulovammoja kuin muulla väestöllä. Myös tinnitus eli korvien soiminen on heillä selvästi tavallista yleisempää.

Altistuminen koville äänille ja melulle on hyvin tunnettu kuulovammojen aiheuttaja, mutta saksalaisten tutkimuksessa yhteys havaittiin erittäin suuressa, yli 3 miljoonan aikuisen aineistossa.

Neljän vuoden seurannan aikana kuulon heikentymä todettiin 280 000 osallistujalla, joista 240 oli ammattimuusikoita. Kun tutkijat suhteuttivat tapausten määrän ammattimuusikoiden määrään, muusikoille kehittyi kovien äänten aiheuttama kuulovamma neljä kertaa todennäköisemmin kuin muissa ammateissa toimiville. Tinnitusta heillä oli lähes 60 prosenttia enemmän.

Muusikoiden kuulovammat eivät selittyneet iällä tai monilla muilla yhteyteen vaikuttavilla taustamuuttujilla. Onkin todennäköistä, että pitkäaikainen altistuminen koville äänille selittää tulokset, tutkijat kirjoittavat. Tulokset korostavat riittävän kuulonsuojauksen tärkeyttä.

Tutkimus julkaistiin Occupational and Environmental Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Occupational and Environmental Medicine 2014;DOI:10.1136/oemed-2014-102172)
http://oem.bmj.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje