Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Diabetesriski pienenee lisäkupillisella

Diabetesriski pienenee lisäkupillisella

Diabetesriskiään voi pienentää juomalla muutaman lisäkupillisen kahvia päivittäin, Harvardin yliopiston tutkimus osoittaa. Kahvinjuontiaan lisäävien diabetesriski pienenee riippumatta siitä miten paljon he kahvittelivat aiemmin.

Tutkijoiden tulokset perustuvat kolmen suuren terveystutkimuksen aineistoihin ja yhteensä yli 130 000 naisen ja miehen aineistoihin. Osallistujilta kysyttiin elintavoista ja mm. kahvinjuonnista 2–4 vuoden välein 20 vuoden ajan.

Kun tiedot seurantojen ajalta yhdistettiin, riski sairastua diabetekseen seuraavan neljän vuoden aikana oli 11 prosenttia pienempi osallistujilla, jotka olivat lisänneet kahvinjuontiaan noin 1–2 kupillisella. Diabetesriski puolestaan suureni osallistujilla, jotka olivat vähentäneet kahvinjuontia kyselykertojen välillä, tulokset osoittivat.

Pienimmässä diabetesvaarassa olivat miehet ja naiset, jotka joivat yli kolme kupillista joka päivä halki kaksikymmenvuotisen seurannan. Verrattuna alle kupillisen päivässä juoviin heidän diabetesriskinsä oli 37 prosenttia pienempi. Teen juominen ei vaikuttanut diabetesriskiin kuten ei myöskään kofeiiniton kahvi.

Tulokset julkaistiin arvostetussa Diabetologia-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Diabetologia 2014;doi:10.1007/s00125-014-3235-7)
http://www.diabetologia-journal.org/files/Bhupathiraju.zip

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje