Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Ennenaikaiset synnytykset ja lasten astmakohtaukset vähentyneet tupakkalakien jälkeen

Ennenaikaiset synnytykset ja lasten astmakohtaukset vähentyneet tupakkalakien jälkeen

Tupakointia julkisissa paikoissa rajoittavat lait ovat vähentäneet passiivista tupakointia monissa maissa. Tuoreen tutkimuksen perusteella tämä on todennäköisesti vähentänyt myös ennenaikaisia synnytyksiä sekä sairaalahoitoa vaativia lasten astmakohtauksia.

Tutkimuksessa yhdistettiin 11 tutkimuksen aineistot, jotka kattoivat yli 2,5 miljoonaa synnytystä ja 250 000 astmakohtausta.

Kun aineistot yhdistettiin ja analysoitiin uudelleen, ennenaikaisten synnytysten havaittiin vähentyneen noin 10 prosenttia sen jälkeen, kun julkisissa paikoissa tupakointia rajoittavat lait tulivat voimaan. Tämä havaittiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja samansuuruinen vähennys näkyi astman vuoksi tehdyissä lasten sairaalakäynneissä.

Tupakkalakien teho on todettu monissa tutkimuksissa tätäkin ennen. Etenkin sydän- ja verisuonitaudit, aivohalvaukset sekä hengityssairaudet ovat vähentyneet monissa maissa sen jälkeen, kun niissä on otettu käyttöön passiivista tupakointia vähentävät tupakkalait. Silti vain noin kuudesosa maailman väestöstä asuu maissa, joissa tupakointia rajoitetaan tehokkaasti.

Tutkimus julkaistiin Lancet-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet 2014;doi:10.1016/S0140-6736(14)60082-9)
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2814%2960082-9/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje