Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Erektiolääke yhteydessä ihosyövän vaaraan

Erektiolääke yhteydessä ihosyövän vaaraan

Sildenafiili-erektiolääkettä käyttävät miehet saattavat sairastua melanooma-ihosyöpään muita herkemmin, tuore tutkimus osoittaa.

Tulokset julkaistiin arvostetussa Jama Internal Medicine -lehdessä, ja niiden mukaan sildenafiilia käyttäneet miehet sairastuvat melanoomaan noin 2–3 kertaa todennäköisemmin kuin muut miehet.

Yhteys havaitaan riippumatta monista sairauksista, erektiohäiriöstä ja useista muista seikoista, jotka voisivat selittää havainnot. Tutkimuksen luonteesta johtuen tutkijat eivät silti voi sulkea pois mahdollisuutta, että jokin sekä melanoomaan että sildenafiilin käyttöön liittyvä kolmas tekijä selittää yhteyden.

Epävarmuuksien vuoksi tulokset pitääkin vielä varmistaa lisätutkimuksissa ennen kuin sildenafiilin voi sanoa varmasti altistavan melanoomalle. Yhteys on kuitenkin uskottava, sillä laboratoriokokeissa sildenafiili on edistänyt melanooman leviämistä.

Tutkimukseen osallistui 26 000 miestä, joista 140 sairastui melanoomaan kymmenvuotisen seurannan aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2014; doi:10.1001/jamainternmed.2014.594)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1857095

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje