Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Tupakoiva puoliso vähentää lopettamishaluja

Tupakoiva puoliso vähentää lopettamishaluja

Tupakoivien pariskuntien kannattaisi aloittaa tupakkalakko yhdessä, tuore tutkimus vihjaa. Tulosten perusteella tämä todennäköisesti parantaisi onnistumismahdollisuuksia.

Yhdysvaltalaistutkijoiden havainnot perustuvat 4 500 pariskunnan terveystietoihin, joita kerättiin kolmen vuoden välein yhdeksän vuoden ajan.

Kun tutkijat selvittivät miten puolison tupakointi vaikutti toisen puolison mahdollisuuksiin päästä tupakasta eroon, he havaitsivat tupakkalakkojen epäonnistuvan todennäköisimmin miehillä ja naisilla, joiden puolisot jatkoivat tupakointia.

Naisen tupakkalakko onnistui todennäköisemmin, jos hänen puolisonsa oli onnistunut lopettamaan tupakoinnin jo aiemmin. Tulokset eivät paljasta miksi näin on, mutta mahdollisesti he saivat puolisoltaan enemmän tukea ponnisteluihinsa.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(American Journal of Epidemiology 2014;DOI:10.1093/aje/kwu041)
http://aje.oxfordjournals.org/content/early/2014/04/02/aje.kwu041.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje