Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Omega-3-rasvahappo raskauden aikana saattaa vähentää lapsen sairastelua

Omega-3-rasvahappo raskauden aikana saattaa vähentää lapsen sairastelua

Atopiaa potevat äidit voivat mahdollisesti vähentää lastensa hengitystieoireita, jos he huolehtivat omega-3-rasvahappojen saannista raskauden aikana.

Nämä Chest-lehdessä julkaistut tulokset perustuvat tutkimukseen, johon osallistui 900 raskaana olevaa meksikolaisäitiä. Äidit saivat päivittäin joko 400 mg omega-3-rasvahappoa tai lumevalmistetta 18–22. raskausviikoilta synnytykseen saakka.

Lasten hengitystieoireista kyseltiin äideiltä muutaman kuukauden välein kunnes lapset olivat puolitoistavuotiaita. Vastausten perusteella omega-3-rasvoja raskauden aikana nauttineiden atooppisten äitien lapsilla oli jonkin verran vähemmän hengitystieoireita. Äitien atooppisuus selvitettiin verikokeilla.

Tulokset viittaavat siihen, että raskauden aikana nautitut omega-3-rasvahapot saattavat vähentää pikkulasten sairastelua, mutta täysin varmaa tämä ei näiden tulosten perusteella ole.

Viime aikoina omega-3-rasvahappojen terveysvaikutukset on kyseenalaistettu ja tutkimustulokset ovat monilta osin ristiriitaisia. Nyt julkaistut tulokset kannattaakin vielä vahvistaa lisätutkimuksissa.

Uutispalvelu Duodecim
(Chest 2014;DOI:10.1378/chest.13-1432)
http://journal.publications.chestnet.org/article.aspx?articleid=1846671

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje