Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kolmasosa maailman ihmisistä potenut mielenterveysongelmia

Kolmasosa maailman ihmisistä potenut mielenterveysongelmia

Huomattava osa ihmisistä sairastuu johonkin mielenterveyden häiriöön elämänsä aikana. Tuoreen katsaustutkimukseen perusteella niin käy ainakin joka kolmannelle.

Australialaistutkijoiden tulokset ovat mielenkiintoisia, sillä ne perustuvat 63 maassa tehdyn 174 tutkimuksen aineistoihin. Näin ne antavat hyvän kuvan mielenterveysongelmien yleisyydestä eri kulttuureissa ja eri väestöissä. Tutkimuksissa keskityttiin pääasiassa mielialahäiriöihin, ahdistuneisuuteen sekä päihdeongelmiin.

Aineistojen yhteisanalyysin perusteella joka kolmas tutkimuksiin osallistuneista oli sairastanut jotain mielenterveyden häiriötä elämänsä aikana. Lisäksi noin joka kuudennella oli ollut mielenterveysongelmia edeltävän vuoden aikana.

Mielialahäiriöt ja ahdistuneisuus olivat yleisempiä naisilla ja päihdeongelmat miehillä. Vähiten mielenterveysongelmia oli Pohjois- ja Kaakkois-Aasiassa sekä Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Eniten niitä sairastettiin englanninkielisissä maissa.

Tulokset julkaistiin International Journal of Epidemiology -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
International Journal of Epidemiology 2014;DOI:10.1093/ije/dyu038)
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2014/03/19/ije.dyu038.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje