Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Lasten tuberkuloosi tuplasti luultua yleisempi

Lasten tuberkuloosi tuplasti luultua yleisempi

Joka vuosi jopa miljoona lasta sairastuu tuberkuloosiin, tuore tutkimus osoittaa. Jos arvio pitää paikkansa, on tuberkuloosi lapsilla kaksi kertaa yleisempää kuin WHO on arvioinut.

Lasten tuberkulooseista osa on monille antibiooteille vastustuskykyisiä vaarallisia kantoja, joita on vaikea hoitaa. Joka vuosi arviolta 32 000 lasta sairastuu tällaiseen tuberkuloosiin, tulokset osoittavat.

Ero aiempiin arvioihin johtuu todennäköisesti siitä, että nyt tehdyssä tutkimuksessa ei pitäydytty vain laboratorioissa varmistettuihin tapauksiin. Merkittävä osa lasten tuberkulooseista ei näy testeissä ja siksi viralliset tilastot eivät kerro koko kuvaa. Tutkijat huomioivat tämän arviossaan.

Lapsipotilaiden ennuste on hyvä, kunhan tuberkuloosi todetaan varhain ja asianmukainen hoito aloitetaan ajoissa. Tämän takia pitäisikin pikaisesti kehittää parempia keinoja lasten tuberkuloosin diagnosointiin, tutkijat kirjoittavat.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Lancet-lehdessä. Ne perustuvat 97 tuberkuloositutkimuksen aineistoihin.

Uutispalvelu Duodecim
(Lancet 2014;doi:10.1016/S0140-6736(14)60195-1)
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2814%2960195-1/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje