Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kädenpuristus kertoo keski-ikäisen kuolemanvaarasta

Kädenpuristus kertoo keski-ikäisen kuolemanvaarasta

Heikko käden puristusvoima voi japanilaistutkijoiden mukaan ennustaa ketkä keski-ikäiset elävät lyhyemmän elämän. Käden puristusvoima itsessään ei vaikuta elinvuosiin, mutta se saattaa kuvastaa laajemmin ihmisen terveydentilaa.

Vastaavanlainen yhteys on aiemmin havaittu tutkimuksissa, joissa on tarkasteltu iäkkäitä potilaita, mutta japanilaisten tutkimus vihjaa saman koskevan keski-ikäisiä.

Tulokset julkaistiin Journal of Epidemiology & Community Health -lehdessä, ja niiden perusteella riski menehtyä seuraavien 19 vuoden aikana oli noin puolet pienempi 40–64-vuotiailla osallistujilla, joiden käden puristusvoima oli hyvä verrattuna osallistujiin, joiden puristusvoima oli vähäisin. Yli 65-vuotiailla yhteys oli samanlainen mutta voimakkaampi.

Yksittäisistä kuolemansyistä heikko käden puristusvoima ennusti etenkin sydän- ja verisuonitaudeista ja hengityssairauksista johtuvia kuolemia, mutta ei syöpäkuolleisuutta.

Tutkimukseen osallistui 2 500 japanilaismiestä ja -naista, joista 800 menehtyi 19-vuotisen seurannan aikana.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Epidemiology & Community Health 2014;DOI:10.1136/jech-2013-203611)
http://jech.bmj.com/content/early/2014/03/12/jech-2013-203611.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje