Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Liikunnalliset konsolipelit auttavat lapsia laihduttamaan

Liikunnalliset konsolipelit auttavat lapsia laihduttamaan

Kehon liikkeillä ohjattavat liikunnalliset konsolipelit voivat tehostaa ylipainoisten lasten laihtumista. Pelejä pelaavat lapset alkavat tulosten perusteella liikkua enemmän, mikä näkyy myös painon putoamisena, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimus julkaistiin Jama Pediatrics -lehdessä, ja siinä 75 ylipainoista tai lihavaa kymmenvuotiasta lasta aloitti neljän kuukauden mittaisen perhepohjaisen painonhallintaohjelman. Puolet lapsista satunnaistettiin koeryhmään, joka sai myös liikkeillä ohjattavan pelikonsolin ja siihen sopivan pelin kotiinsa. Yhdeksän viikon kuluttua lapset saivat vielä toisen pelin.

Liikkeillä ohjattavia pelejä pelanneet lapset alkoivat tutkimuksen aikana liikkua selvästi enemmän kuin ennen tutkimusta, tutkijat havaitsivat. Keskimäärin tämä tarkoitti noin 8 minuuttia liikuntaa per päivä. Verrokkiryhmän lapset liikkuivat saman verran kuin ennen tutkimusta ja osa hieman vähemmän.

Kaikki lapset osallistuivat painonpudotusohjelmaan, ja kummassakin ryhmässä lapset myös laihtuivat. Peliryhmäläiset olivat tässä kuitenkin parempia ja tiputtivat keskimäärin 10 prosenttia liikakiloistaan, kun verrokit karistivat keskimäärin 6 prosenttia.

Kahdeksan minuuttia liikuntaa päivässä ei kuulosta paljolta, mutta pitemmän ajan kuluessa pienetkin lisäykset voivat johtaa suuriin muutoksiin. Tutkijat arvioivat, että kahdeksan minuutin lisäys päivässä voisi tarkoittaa jopa 1,5 kilon pudotusta vuodessa. Nyt tehty tutkimus oli kuitenkin liian lyhyt tämän varmistamiseen.

Uutispalvelu Duodecim
(JAMA Pediatrics 2014;DOI:10.1001/jamapediatrics.2013.3436)
http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1838346#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje