Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Julkkiksen itsemurha kannustaa samaan

Julkkiksen itsemurha kannustaa samaan

Julkisuuden henkilöiden itsemurhat ja niistä uutisoiminen saattavat saada itsemurhaa jo harkitsevan tekemään saman ratkaisun. Japanilaistutkimuksen mukaan itsemurhat lisääntyvät sinä päivänä, kun tapauksesta uutisoidaan, mutta vaikutus näkyy jopa kymmenen päivän ajan.

Tulokset julkaistiin International Journal of Epidemiology -lehdessä, ja niiden perusteella itsemurhien määrä kasvaa 5 prosenttia päivinä joina mediassa uutisoidaan jonkin tunnetun henkilön itsemurhasta.

Yhteys on vielä voimakkaampi, kun itsemurhaan päätynyt on kansallisesti merkittävä poliitikko. Tällöin itsemurhia tehdään jopa 15 prosenttia enemmän kuin muina aikoina. Tutkimuksessa oli mukana hieman yli 8 000 itsemurhatapausta.

Japanilaisten tulokset vahvistavat käsitystä esimerkin vaikutuksesta itsemurhien esiintyvyyteen. Joissain tapauksissa on puhuttu jopa itsemurhaepidemioista, joissa itsemurhat kasaantuvat esimerkiksi työpaikalla.

Uutispalvelu Duodecim
(International Journal of Epidemiology 2014;doi:10.1093/ije/dyu056)
http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2014/03/15/ije.dyu056.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje