Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Pizzerian naapurissa lihoo helpommin

Pizzerian naapurissa lihoo helpommin

Pikaruokapaikkojen lähellä asuvat ja työskentelevät ovat brittitutkimuksen mukaan kovempia syömään pizzaa, hampurilaisia ja muita lihottavia pikaruokia. He ovat myös muita todennäköisemmin ylipainoisia, British Medical Journalin julkaisemat tulokset osoittavat.

Tulokset saadakseen brittitutkijat kartoittivat yli viidentuhannen 29–63-vuotiaan työpaikkojen, kotien ja työmatkojen varrella olevat pikaruokapaikat.

Kun nämä tiedot yhdistettiin tietoihin osallistujien ruokavaliosta ja painosta, pikaruoan syömisen havaittiin olevan sitä yleisempää mitä useampien pikaruokapaikkojen ohitse osallistuja päivittäin kulki. Pikaruokapaikkojen läheisyydessä asuvien ja työskentelevien painoindeksi oli myös keskimäärin suurempi ja heistä noin kaksi kertaa useampi oli ylipainoisia kuin osallistujista, jotka eivät altistuneet yhtä monille pikaruokaloille. Pikaruokaa syötiin etenkin ruokatunneilla työpaikkojen läheisissä ravintoloissa.

Tutkimuksessa havaitut yhteydet eivät olleet kovin vahvoja eivätkä osallistujat syöneet poikkeuksellisen paljon pikaruokaa, mutta tulokset silti osoittivat pikaruokatarjonnan määrän vaikuttavan siihen miten paljon ihmiset niitä suosivat. Keskimäärin osallistujien koti- ja työympäristöissä ja työmatkojen varrella oli noin kolmekymmentä pikaruokapaikkaa.

Uutispalvelu Duodecim
(BMJ 2014;348:g1464)
bmj.com

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje