Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Täysraittius ainoa turvallinen vaihtoehto raskauden aikana

Täysraittius ainoa turvallinen vaihtoehto raskauden aikana

Raskaudenaikaiselle alkoholin käytölle on mietitty turvarajoja, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan jo lasillinen viiniä viikossa voi aiheuttaa ongelmia. Varmuuden vuoksi alkoholia ei kannattaisi käyttää lainkaan raskauden aikana.

Brittitutkijoiden tulosten perusteella yli kaksi alkoholiannosta viikossa juovien lapset syntyvät ennenaikaisina ja pienikokoisina jopa kaksi kertaa todennäköisemmin kuin lapset, joiden äidit eivät käytä lainkaan alkoholia raskauden aikana. Heille syntyvät lapset ovat myös tavallista todennäköisemmin pienikokoisia.

Ennenaikaisen synnytyksen riski suurenee kuitenkin jo naisilla, jotka juovat 1–2 alkoholiannosta viikossa raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Myös raskautta edeltävä alkoholin käyttö lisäsi ennenaikaisen synnytyksen ja vauvan pienikokoisuuden riskiä, tutkijat havaitsivat. Raskautta yrittävien naisten kannattaakin lopettaa alkoholin käyttö hyvissä ajoin, jos he haluavat välttyä kaikilta alkoholin aiheuttamilta riskeiltä.

Tutkimus julkaistiin Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä. Siihen osallistui 1 300 raskaana olevaa 18–45-vuotiasta naista.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of Epidemiology and Community Health 2014;DOI:10.1136/jech-2013-202934)
http://jech.bmj.com/

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje