Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Probiootit saattavat ehkäistä vauvan suolistovaivoja ja itkuisuutta

Probiootit saattavat ehkäistä vauvan suolistovaivoja ja itkuisuutta

Pian lapsen syntymän jälkeen aloitettu probioottilääkitys voi italialaistutkimuksen mukaan vähentää vauvan suolisto-oireita, itkuisuutta ja pulauttelua. Probioottivalmisteet saattavat myös vähentää koliikkioireita, aiemmista tutkimuksista tiedetään.

Italialaisten tutkimuksessa lactobacillus reuteri -valmisteiden anto aloitettiin vauvojen ollessa alle viikon ikäisiä ja sitä jatkettiin päivittäin kolmen kuukauden ajan.

Kun vauvoja verrattiin kolmen kuukauden jakson päättyessä vauvoihin, jotka olivat saaneet lumevalmistetta, probiootteja saaneilla oli ollut selvästi vähemmän suolisto-oireita, minkä lisäksi he itkivät puolisen tuntia vähemmän päivässä.

Italialaisten tulokset viittaavat probioottivalmisteiden sopivan vauvojen suolistovaivojen ehkäisyyn, mutta tutkimustieto probioottien vaikutuksista vauvaiän oireisiin on kokonaisuudessaan vähäistä. Tässä vaiheessa aiheesta kaivataankin lisää tutkimuksia, jotta probioottien tehosta saataisiin varmuus. Joka tapauksessa probiootit vaikuttaisivat olevan vauvoille turvallisia.

Probiootit ovat eläviä bakteereja tai hiivoja, joiden ajatellaan tasapainottavan vatsan ja suoliston mikrobikantoja.

Tutkimus julkaistiin Jama Pediatrics -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Pediatrics 2014;168:228–233)
http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1812293#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje