Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Uusi hyytymislääke vanhan veroinen

Uusi hyytymislääke vanhan veroinen

Uusia veren hyytymistä vähentäviä lääkkeitä on kehitetty useita viime vuosina. Nyt julkaistu tutkimus varmistaa yhden niistä olevan vähintäänkin yhtä hyvä kuin varfariini, joka on ollut tähän asti käytännössä ainoa veren hyytymistä vähentävä lääke.

Tutkimuksessa tutkittu dabigatraani-lääke oli yhtä hyvä kuin varfariini vähentämään veritulppien uusiutumista, mutta aiheutti vähemmän verenvuotoja. Verenvuodot ovat merkittävin varfariinihoitoon liittyvä haittavaikutus.

Uudet veren hyytymistä vähentävät lääkkeet voivat helpottaa hyytymishoitoa tarvitsevien elämää, koska varfariinin ja muiden K-vitamiinin estoon perustuvien lääkkeiden annostusta pitää säännöllisesti seurata ja korjata, mikä tuottaa ongelmia osalle potilaista. Uudet hyytymisenestolääkkeet ovat kuitenkin kalliita ja myös niihin liittyy haittavaikutuksia.

Nyt julkaistut tulokset perustuvat 2 600 veritulppapotilaan satunnaistettuun kaksoissokkotutkimukseen. Potilaat saivat joko dabigatraania tai varfariinia ja heitä seurattiin puolen vuoden ajan.

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Circulation-lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Circulation 2014;129:764–772)
http://circ.ahajournals.org/content/129/7/764.abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje