Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Puolison kuolema voi aiheuttaa sydänkohtauksen

Puolison kuolema voi aiheuttaa sydänkohtauksen

Brittitutkimuksen mukaan puolison kuolema voi jopa kaksinkertaistaa riskin sairastua sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen. Riskit ovat suurimmillaan kuukauden sisällä leskeytymisestä.

Tulokset perustuvat 30 000 puolisonsa hiljattain menettäneen 60–89-vuotiaan sekä 83 000 samanikäisen verrokin terveystietoihin. Osallistujia seurattiin vuoden ajan.

Kymmenestätuhannesta hiljattain leskeksi jääneestä keskimäärin 16 sairastui sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen puolison kuolemaa seuraavien 30 päivän sisällä, tulokset osoittivat. Verrokeista, joiden puolisot olivat yhä elossa, sairastui 8 kymmenestätuhannesta.

Sydänkohtausten ja aivohalvausten riski havaittiin sekä miehillä että naisilla, mutta riski vähitellen pieneni 30 päivän jälkeen. Muut sydänoireet sekä keuhkoveritulpat olivat puolisonsa menettäneillä tavallista yleisempiä vielä kolmen kuukauden ajan.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Jama Internal Medicine -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2014;DOI.10.1001/jamainternmed.2013.14558)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1832196#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje