Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Kasvisruoka laskee verenpainetta

Kasvisruoka laskee verenpainetta

Kasvisruokavalioon vaihtaminen voi tuoreen tutkimuksen mukaan auttaa verenpaineen hallinnassa. Tulosten perusteella kasvissyöntiä voi pitää varteenotettavana vaihtoehtona verenpaineongelmaisille, mutta se myös ehkäisee verenpainetautia.

Jama Internal Medicine -lehden julkaisemat tulokset osoittavat kasvissyöjien systolisen verenpaineen olevan keskimäärin 5 mmHg ja diastolisen verenpaineen 2–7 mmHg alhaisempia kuin sekaravintoa syövien.

Tuloksista ei näe minkä tyyppinen kasvisruokavalio olisi paras verenpaineen alentaja. Tämän selvittämiseksi erilaisten kasvisruokavalioiden terveyshyötyjä pitäisi tutkia lisää, tutkijat kirjoittavat.

Kasvissyönti on monella muullakin tapaa terveellistä, tutkimuksista tiedetään. Kasvisruokavalio voi pienentää ainakin diabeteksen ja sydän- ja verisuonioireiden riskiä sekä pidentää elinikää.

Tulokset perustuvat 39 aikaisemman tutkimuksen aineistoihin. Yhteensä tutkimuksiin oli osallistunut 22 000 nelikymppistä miestä ja naista.

Uutispalvelu Duodecim
(Jama Internal Medicine 2014;DOI:10.1001/jamainternmed.2013.14547)
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1832195#Abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje