Lääketietokeskus Ajankohtaista Lääkealalla Vähän nukkuvat miehet alttiita kaatumaan

Vähän nukkuvat miehet alttiita kaatumaan

Väsymys ja uniongelmat voivat lisätä iäkkäiden miesten kaatumisia ja mahdollisesti myös lonkkamurtumia. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan uniongelmiin liittyy etenkin toistuvien kaatumisten vaara.

Tutkimukseen osallistui 3 100 kotonaan asuvaa seitsemänkymppistä miestä, joilta kysyttiin kaatumisista kolmesti vuodessa.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot kaatumisista tietoihin miesten unenlaadusta ja uniongelmista, he havaitsivat toistuvat kaatumiset selvästi yleisemmiksi miehillä, joilla oli päiväväsymystä, unenaikaisia hengityskatkoksia tai muuten huono unenlaatu.

Myös lyhyet yöunet ennustivat toistuvia kaatumisia. Alle viisituntisia yöunia nukkuvat miehet olivat kaatuilleet edeltävän vuoden aikana lähes kaksi kertaa todennäköisemmin kuin 7–8-tuntisia yöunia nukkuvat.

Tulokset julkaistiin Journal of American Geriatrics Society -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim
(Journal of American Geriatrics Society 2014;DOI: 10.1111/jgs.12649)
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jgs.12649/abstract

Sitemap:

Sivusto ei ole optimoitu IE6-selaimelle

Päivittämällä selaimesi uudempaan versioon:

  • Varmistat uudempaa tekniikkaa sisältävien sivustojen näkymisen oikein
  • Lisäät verkkoturvallisuutta
  • Saat vakaammin toimivan selainympäristön

Päivitä uuteen Internet Explorer -versioon

Päivitä selaimesi alla olevasta olevasta linkistä uusimpaan Internet Explorer -versioon. Internet Explorer on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Microsoftin sivustolta.

Asenna Firefox

Voit vaihtoehtoisesti siirtyä kokonaan uuteen selaimeen, Firefoxiin. Selain on ilmainen ja se on vapaasti ladattavissa Mozillan sivustolta.

Sulje